декорация на дома

Декорация на дома за наближаващите Коледни празници

Съвсем скоро ще празнуваме Коледа и разбира се е нормално да се замислим за ефектна коледна декорация на дома

Жилището може да бъде украсено с гирлянди, панделки, елхови клонки и други коледни артикули, които се продават в магазините. Но не винаги е нужно да се прави стандартна коледна декорация на дома. Винаги може да се измисли нещо доста различно и много оригинално.

Ето няколко изумителни идеи как да украсите къщата или апартамента си за Коледа!

декорация на дома

Почти всички свързват предстоящия празник с приказка, с чудеса, с изпълнението на най-съкровените желания. И можете да се опитаме да създадете тази приказка в своя дом, така че всички желания да се сбъднат.

Най-лесният начин да декорирате коледно стаите е да украсите прозорците си.

Те могат да бъдат със снежинки или красиви елхички. Те могат да бъдат бели, златисти, сребристи… Всеки може лесно да ги изреже с ножица. Това никак не е трудно, но пък се получава чудесен ефект.

Да не забравим за червената покривка на масата и коледния чорап.

Червеното е символ на успех, богатство и просперитет. Затова се уверете, че червените елементи на декорацията винаги присъстват във вашия дом. Една красива покривка в червено с коледни мотиви веднага става акцент в жилището. Може да се ползват червени панделки, които са артистично разположени на пердетата, по стените или дори на столовете.

Коледните свещи са задължителни ….

Ако си мислите, че те са задължителни за масата или за камината – определено грешите! Мислили ли сте някога, че те могат да бъдат поставени на хладилника в кухнята или на шкафчето в антрето?  Само с 2-3 свещи се получава коледна красота в дома. Тук, разбира се, полетът на въображението е практически неограничен.

декорация на домаНякои хора си мислят, че елхата е това, което олицетворява коледния дух!

Да, елхата е символ, но можете да украсите стаите в дома си за коледната нощ с почти всичко, което ви е под ръка. Има опции с минимални разходи, а има и такива, при които ще трябва да инвестирате определена сума, за да направите помещенията още по-красиви. Това е доста субективно, така че вие сами избирате какво ви харесва най-много.