Декор в апартамента за пролетно настроение

Пролетта е на прага и е време да помислим как най-лесно да създадем пролетен декор в апартамента

В статията има четири страхотни идеи, за да реализирате с минимални средства и усилия пролетен декор в апартамента си. Така ще постигнете в стаите и ще има много радостно настроение.

Извършването на ремонти в този преходен сезон едва ли е реалистична идея, затова актуализирането на  интериора може да стане с малко декоративни елементи.

Цветя

декор в апартамента

Първото нещо, което свързваме с пролетта, са, разбира се, цветята. Букети от живи цветя ще придадат свежест  и разнообразие на интериора. За креативните хора са подходящи аранжировки с цветя в необичаен дизайн. Можете също така да засадите цъфтящи растения в саксии на перваза на прозореца или остъклената тераса. Луковичните растения са особено популярни през пролетта – минзухари, зюмбюли, лалета.

По този начин е възможно да имате истинска мини-градина на перваза на прозореца. За целта са подходящи босилек, мента, естрагон, тогава в стаите ще се усети  пролетен аромат.

Нов текстил

Да имате зимен и летен комплект текстил не е лукс, а разумен подход към интериорния дизайн. По този начин по-рядко ще искате да правите ремонт и атмосферата през сезоните бързо може да се променя. През пролетта просто премахнете затъмняващите завеси, сложете ярки и цветни възглавници.

Възглавници на пода

декор в апартамента

Винаги можете да създадете непринудена пролетна атмосфера с няколко възглавници на пода. Те могат да бъдат с нестандартна форма.

Поставете ярко оцветени възглавници на пода и поканете приятелите си на пролетно парти. Многоцветните килими също са добре дошли. Те добавят радост и комфорт към интериора.

Нова картина, плакат или снимка

Ако не успеете да боядисате стените в нов цвят, тогава можете да украсите същите стени с картина, плакат или снимка. Сигурни сме, че и този декор скоро лесно ще донесе желаните пролетни моменти в стаите на апартамента.

Тези предложени идеи могат да ви вдъхновят да трансформирате пролетно своя апартамент!