дървена къща

Дървена къща – най-важни аспекти в изграждането

С развитието на тенденциите за екологичност в архитектурата някои хора се ориентираха  към изграждането на дървена къща

Такава дървена къща е за предпочитане за вила и извънградски места за живеене, където може да се закупи  сравнително добър парцел за застрояване.

дървена къща

Хората много отдавна са си строили дървени къщи, но днес има нови технологии, които значително ускорят и подобряват процеса на тяхното изграждане.

Така всеки може да има топъл и качествен самостоятелен дом в рамките на три седмици. За да може жилището да се окаже удобно и топло, е необходимо стриктно да се спазва последователността в конструирането на отделните елементи. Но ако наемете фирма, която правилно да изгради такава дървена къща в съответствие с всички препоръки, тогава тя ще се превърне в истински комфортен дом, в който за семейството ще бъде приятно да живее и да се среща с приятели.

В началото се прави основа на къщата, която не е от дърво.

Качеството на дървения материал варира значително в зависимост от местоположението на парцела и неговото съхраняване. Борът като материал е за предпочитане пред смърча. Специалистите изтъкват, че отсечената дървесина през декември може да съдържа повече влага, отколкото тази през лятото. Но все пак всичко зависи от метеорологичните условия в конкретната година. Най-доброто качество на дървените трупи се постига при обработка със скрепер.

дървена къщаГотовата дървена къща трябва да изсъхне и да се „свие“ в рамките на година и половина. През този период не може да се отоплява и е необходимо да се осигури интензивна вентилация на помещенията. Ако дървесината е била много мокра, може да се наложи допълнителен антисептик за нейното третиране. Това се отнася само ако се използва директно дървен материал, защото има специални дървени елементи и части, които са предварително третирани. Като, разбира се, води до скъсяване на процеса за нанасяне в дома.

В момента в България има няколко фирми, които предлагат направа на дървени къщи от качествен материал. Но някои хора решават сами да се справят и успяват.

Дървената къща наистина е добро решение, тя изглежда красиво, изгражда се бързо и има ред предимства.