Коледна декорация на дома – 3 свежи идеи

Коледна декорация на дома – наистина е време за празнично настроение…

Знаете ли какво прави най-доброто време на годината още по-добро? Да украсите дома си с коледни елементи, които създават настроение. За да има всеки сантиметър от дома ви празничен дух, предлагаме ви някои креативни и празнични идеи за декориране на големи и малки пространства. Независимо дали предпочитате класическата декорация или коледните елементи в стил Хай тек, ние гарантираме, че ще имате празнична атмосфера във всяка стая.

Въпреки че някКоледна декорация на домаои интериорни дизайнери подчертават, че по-големият брой украси за Коледа  са по-доброто решение, то в 21-ви век се налага минимализма. Създаването на нови дизайни за Коледа е креативно начинание. Балансът в коледния интериор е ключът към празничното декориране на дома. Ако наистина се надявате да промените жилището си за Коледа, една елха няма да е достатъчна.

Нещо и за цветовата гама.

Коледните класически червени и зелени палитри са празнични и естествено носят радост през това време на годината. Но има и други начини да подчертаете тези основни цветове, без да прекалявате. Важно е 2-та цвята – червеният и зеленият да са комбинирани с много неутрални. Например, те ще изпъкнат много добре на черно и бяло.

Ето и нашите 3 свежи идеи за коледна декорация на дома за празниците:

Коледни растения

Време е да си закупите или да събудите своята коледна звезда. Това красиво растение наистина е уникално. Само с няколко саксии можете да постигнете оригинална декорация. Коледните звезди със сигурност ще добавят характерен акцент към вашия зимен празничен декор.

Коледна декорация на домаСвещи

Нищо не може да се сравни с миризмата на прясно изпечени бисквитки от фурната, уютни фланелени пижами, покрити със скреж борове и чаша горещо какао. Не, ние не описваме живописна коледна сутрин – говорим за най-ароматните свещи на празничния сезон. Продават се различни по големина, цвят и аромати свещи. Подходящо аранжиране на масата или на скрина, те ще ви придадат празничен дух. Независимо дали харесвате миризмата на бор, на мандарина или сладкия аромат на канела и ябълка, коледните свещи ще ви осигурят онази уютна атмосфера, за която копнеете през цялата година.

Коледни лампички и фенери

Сега е времето да добавите няколко коледни фенера към вашия празничен интериор за Коледа. Този универсален аксесоар може да функционира като централен елемент, да освети двора или просто да добави допълнителен блясък към ъглите на всяка една стая в апартамента. На пазара има много опции за коледни фенери, повечето от тях наистина са страхотни. Да подчертаем, че коледните лампички също не бива да ги пропуснете. Вечер те правят всяко пространство като приказка от Шарл Перо. Съвременните лед гирлянди наистина могат да превърнат дома ви в декор за коледен филм.