Къща на село, покупка и ремонт – важни насоки

Имате ли стара къща на село, нуждаеща се от ремонт или дори от основен ремонт?

Как да превърнете тази стара къща на село в модерна, функционална и красива вила с всички удобства? Можете да направите различни строителни и ремонтни работи със собствените си ръце. В някои случаи е наложително да укрепите основата, да подменяте дограмата, да изолирате стените, да се занимавате с водоснабдяването и канализацията и много други неща, без които едно удобно жилище е немислимо. По тази причина е нужна строителна или ремонтна бригада.

Вилата е мечта на много хора.

Но идеалният имот струва много пари, така че много хора се спират на вариант къща на село, която изисква ремонт. В случая трябва да изберете стара къща на село по такъв начин, че да няма фатални недостатъци или проблеми, които  ще струват прекалено много, за да се отървете от тях.

Освен това трябва да заделите и пари за ремонт, защото  в повечето случаи се налага такъв.

къща на село

Важно е да сведете до минимум разходите за ремонта или реставрацията на къщата на село. В крайна сметка трябва да имате къща на село с доказан уют и комфорт!

Изграждането на къща от нулата е трудно и скъпо начинание. В много случаи е много по-икономично и по-лесно да закупите завършена къща от вторичния пазар, която не е нова. Обикновено такава къща на село е по-евтина от нова сграда и понякога можете да попаднете на прекрасен вариант и да имате отлични недвижими имоти със значителна финансова изгода.

Такива къщи  на село имат редица предимства, но в повечето случаи винаги трябва да извършите някакви  ремонтни дейности, защото всеки има свои собствени идеи за удобство и естетика.

Друг важен плюс е сравнително развитата инфраструктура около старата къща на село, защото парцелите за нова сграда обикновено се намират почти в голото поле и липсва не само развита транспортна инфраструктура, но и няма канализация, ток и др.

В селските райони старите частни къщи обикновено са разположени по-близо до центъра, което предполага наличието в непосредствена близост до магазин, медицински център, кръчма, кметство и т.н.

Така че, решавайки да закупите завършена, но стара селска къща на село, трябва внимателно да претеглите вашите желания и възможности,а именно:

  • цел (за сезонно или постоянно пребиваване);
  • състояние;
  • оформление (както и възможността за преустройство);
  • необходимостта от основен ремонт;
  • финансови разходи.

къща на село

Често една къща на село, която уж изглежда много добре,  изисква твърде много пари, за да се модернизира. Затова при оглед на стара къща на село се препоръчва специално внимание да се обърне на нейните слаби места. Тези неща собствениците обикновено искат да прикрият. По тази причина е хубаво да работите с брокер от добра агенция, който може да бъде ваш надежден и доверен консултант по време на сделката.