малък апартамент

Малък апартамент: идеи за полезно пространство

Ако сте собственик на малък апартамент, то трябва да владеете тайната на умелото организиране на пространството

В малък апартамент може да стане това по различни начини. Например, с ползване на интелигентно подредени рафтове и многофункционални мебели. Те доказват, че използвайки цялата си креативност, можете да се възползвате максимално дори от най-малкия ъгъл на дома си.

Предлагаме на Вашето внимание най-добрите идеи за организиране на полезно пространство в малък апартамент, включително най-добрите решения за малки спални, бани, кухни и други стаи.

Скрин в ниша

малък апартамент

 

В малкия апартамент може да има минимално количество декоративни детайли и практични решения за съхранение. Скрин, вграден в ниша, е чудесна идея да се използват особеностите на оформлението на стаята. И скринът, и тапетът на стената са в близка гама на цветно докосване.

Фантастични семпли рафтове

Оригиналните рафтове правят интериора на малката спалня едновременно практичен и уникален. За да добавите цветни мотиви към декора, сложете цветни завеси с щампа.

Практичен гардероб

С един практичен гардероб се постига творческо използване на малкото пространство на апартамента. Всъщност липсата на някои мебели се заменя с практичен гардероб, вграден в стената и множество рафтове.

Монохромна кухня

Миниатюрната кухня може да бъде идеалният източник на вдъхновение за тези, които трябва да работят в малки пространства. Компактният, но в никакъв случай непосилен кухненски шкаф се отличава с изчистени монохромни линии, омекотени от леки докосвания на мед в цветовата схема.

Легло в ниша, която може да се затвори със завеса

Малките спални не трябва да бъдат скучни. Придържайте се към двуцветна цветова схема (в розова и бяла цветова схема, например. Така можете да организирате в спалнята много практично място за съхранение под леглото и да персонализирате декора на стаята с детайли като книги . Няколко умело подбрани детайли в наситени цветове (покривки, възглавници и др.) допълват визията по невероятен начин.

Куки и рафтове в малка кухня

Ето една от многото идеи за организиране на полезно пространство в малката кухня – оригинално съчетание на рафтове с куки. Това позволява да поставите всичко необходимо, без да заема много място.

Сгъваемо легло

В малката спалня е лесно да се монтира легло с висока платформа, което се сгъва, за да разкрие просторно място за съхранение долу. Сгъваемото легло е най-доброто решение за това.

Вградени рафтове за малка баня

малък апартамент

Ако имате много малка баня, използвайте стените, за да поставите всичко, което е нужно за личната хигиена. Така малката баня ще разполага с много място за съхранение, благодарение на вградените рафтове (които също скриват непривлекателните тръби).

Ако тези идеи Ви допадат….време е да ги приложите в своя малък апартамент.