малък апартамент

Основни правила за обзавеждане на малък апартамент

На пазара на недвижими имоти доста често се търси опцията малък апартамент

Какво мебелно обзавеждане е подходящо наистина за един малък апартамент, при което той да изглежда светъл и просторен?

Малките апартаменти са търсени на пазара на недвижими имоти, предимно заради тяхната ценова категория, така че въпросът за това как да се подредят мебелите в тях, е важен. Мнозина собственици често ги претоварват с мебели и така оптически смаляват без това не голямото пространство. А други пък успешно организират интериора, така че жилището да изглежда достатъчно просторно и в също време да не е лишено от всички удобства за нормалното ежедневие.

Не се притеснявайте, ако имате малък апартамент.

Ето някои основни правила в мебелирането на малкото жилище:

малък апартамент

– визуално разширяване на пространството;

– минимално количество мебели;
– максимална функционалност на мебелите.

В един малък апартамент понякога се извършват реконструкции, при които отпадат не носещи стени и така жилището се трансформира в студио, в което няма преградни стени, а пространството е организирано в няколко зони, маркирани от функцията на мебелите.

Малък апартамент – как да подредим мебелите в стаите?

Ето няколко съвета, които биха Ви били полезни:

1. Избягвайте тежки, големи и високи мебели като например огромен разкошен диван, който създава комфорт, но би откраднал скъпоценни метри жизнено пространство. А го заместете с по-малък многофункционален вариант, така че да измести необходимостта от допълнителна спалня.

малък апартамент

2. Използвайте всеки сантиметър от пространството на Вашия малък апартамент. Ако сте решили да обособите детска стая за децата поръчайте леглата на две нива и така ще може да им осигурите необходимото пространство, както за учене, така и за игра.

3. Внимавайте за цветовете на мебелите и декора. Придържайте се към светлите тонове, защото така помещението ще изглежда по-голямо. Сложете огледала на някои от стените, което е хитър трик за даване на дълбочина на пространството на Вашия малък апартамент.

4. По-добре е да заложите на модулните мебели в еднакъв стил. Правилният подход при избора и поставянето на мебели в малкия апартамент ще ви осигури, със сигурност, уютен и практичен дом!

Всичко е във Вашите ръце, но ако не сте сигурни в това, че може да се справите по-добре ползвайте интериорен специалист.