Минимализъм в малък апартамент

Как да постигнем минимализъм в малък апартамент?

Предлагаме ви 7 интелигентни решения как да постигнете минимализъм в малък апартамент.

Минимализъм в малък апартаментИзберете правилната система за съхранение

Основата на минимализма са ясни линии, които не се нарушават от чужди предмети. Ето защо изглежда, че е невъзможно да се следва тази посока в малък апартамент – има много вещи, но няма достатъчно място. Оказва се, че принудителното съхранение на открито разваля цялата картина. Ето защо, когато планирате интериора, започнете от системите за съхранение.
В кухнята това може да е комплект с долна и горна линия шкафове. Освен това е по-добре да направите горните шкафове високи, под тавана. В малка кухня светлината е много важна. Ако е добре осветена, можете да опитате хладната лъскава опция. Дръжките трябва да бъдат или максимално незабележими и скрити, или да бъдат заменени с механизми за натискане.
Спалнята и дневната също се нуждаят от обемен гардероб, който няма да претовари пространството.

Подчертайте цвета или текстурата

Всеки интериор, дори минималистичния, се нуждае от акценти, в противен случай той ще се окаже безинтересен и безличен. В малко пространство използвайте интересна текстура или цвят на материала, но не модели или сложни композиции от много аксесоари. Опитайте се да начертаете смислов ред в апартамента, като използвате цвят. Например, ако харесвате наситено жълто – поставете няколко стола в кухнята, един фотьойл в хола, закачете завеси в спалнята в този цвят. Това ще обедини целия интериор на апартамента и ще създаде усещането, че дизайнер е работил по него.

Минимализъм в малък апартаментИзберете ясни линии

Когато избирате мебели, избягвайте  декорациите. Колкото по-изчистени и ясни са линиите, толкова по-лесно е да се постигне минимализъм и да не се претоварва визуално малката стая. Когато избирате фотьойли и диван, потърсете модели с крака. Обърнете внимание на легла от ковано желязо или варианти с възможно най-проста форма. Също така, не забравяйте за рафтовете с минимум декоративни елементи върху тях.

Ползвайте обикновен текстил

Текстилът е най-лесният начин да създадете акценти в интериора. Изберете обикновени пердета, изчистена тапицерия на мебели и възглавници, спално бельо, килим. В идеалния случай, те трябва да са в една и съща цветова схема.

Махнете пердетата до пода

Печеливш трик, който работи за създаване на минимализъм и визуално помага за увеличаване на малката стая. Кажете край на текстилните завеси с дължина до пода. Вместо това закачете ролетни или римски щори.

Не се отказвайте от аксесоарите

Когато се стремите към минимализъм в малък апартамент, не е необходимо напълно да изоставите аксесоарите. Един или два плаката, едно саксийно растение са черешката на върха на тортата и правят пространството оживено и интересно.