Нов апартамент

Нов апартамент – основно обзавеждане

Пет задължителни неща за нов апартамент, без които не може да се живее.

И така вече имате мечтания нов апартамент и трябва да го обзаведете. Ако бюджетът ви е ограничен, с него можете да закупите само най-необходимите мебели и декорация за жилището…

Но кое по-напред? Определено трябва да заложите на най-необходимите неща. Ако те са многофункционални – това е още по-добре за организирането на новия дом. Накратко, запазете спокойствие, винаги може да се доверите на изпитаните специалисти по интериорен дизайн.

Сгъваем диван – не може без тази функционална мебел

Нов апартаментДиванът се оказва едно наистина универсално легло. С него една стая  ще може да изпълнява две функции едновременно: дневна и спалня. Когато диванът е в нормално състояние, то той е удобно място да се гледа телевизия, да се чете, да се работи с лаптопа в скута, а при трансформиране – е направо чудесно легло. Ако жилището е малко диванът е напълно възможно да замени няколко стола. На по-късен етап, когато оборудвате спалнята си с голямо легло, диванът може да се използва като допълнително легло за гости.

Когато избирате диван, дайте предпочитание на универсални модели с изчистени форми, с обикновена тапицерия, изработена от плътна тъкан – такива модели няма да остареят за дълго време. А пък използването на сменяеми калъфи, ще поддържа дивана в красив и спретнат вид винаги.

Трапезна маса – важен елемент за всяка кухня

Може ли дом без маса за хранене? Не е необходимо тя да е огромна, има различни варианти, които са подходящи за различен тип жилища. Не забравяйте, че положението на тялото при хранене трябва да е комфортно, което означава, че е необходима маса за хранене в новия апартамент. Масата за хранене може да е сгъваема, както и трансформираща се, което я прави изключително функционална. Освен това трапезната маса на първо време може да е от по-нисък ценови клас.

Столове – колко на брой са нужни за новия апартамент

Наистина колко броя столове са нужни? Това се определя от няколко фактора – квадратура на жилището и брой членове на семейството. Ако семейството е от 2 члена, то може да се закупят 2 стола, но пък тогава къде ще сядат гостите? Всъщност класическия вариант за брой столове е 4 или 6. Като новодомци не е зле да се спрете на по-евтини столове, изработени от пластмаса или дървени с тапицерия, която е възможно да се почиства. Сгъваемите варианти са отлични, защото не заемат място и могат лесно де се местят на различни места в новия апартамент. Дори и на терасата.

Шкаф или гардероб – важно е да имате системи за съхранение

Нов апартамент

Нищо не разваля впечатлението от един нов дом от хаоса, който цари в него. Това налага веднага да се спрете на мебели за съхранение на дрехи и спално бельо. Трябва да си купите поне един шкаф или гардероб. В идеалния случай това трябва да бъде гардероб с няколко отделения и с надстройка: той ще бъде идеалното място за съхранение на дрехи и постоянно използвани неща. Същата роля може да изпълни и един чудесен шкаф.

В началото книгите, сувенирите и аксесоарите могат да бъдат оставени в кутии или да се подредят на отворени рафт.

От самото начало се опитайте да купувате мебели, които се вписват в определен стил, цвят, форма и материали.

Огледало – функционален аксесоар, който е от първа необходимост

Във вашия нов апартамент не може да се живее без огледало: желателно е да имате няколко огледала. Но най-вече за банята и за коридора, за да поддържате добра хигиена и да знаете как изглеждате, когато излизате от дома си, и да се подготвите за работа. Изберете модел, който се вписва перфектно в помещението и не забравяйте, че банята е помещение с повишена влажност и смяна на температурата. Там огледалото е доста по-специално.