Нов дом

Нов дом: основни елементи за стаите

Всеки, който има нов дом, първо трябва да го обзаведе не само с мебели

При покупка на нов дом избере какво да има във всяка стая. Внимателното планиране ще ви помогне да се съсредоточите върху най-важното и да избегнете импулсивни покупки. В крайна сметка можете да спестите време и пари, да не говорим за факта, че така самото жилище не се превръща в претрупано място от вещи.

Спално бельо – без него не може.

Нов дом

Два комплекта спално бельо, изработени от чист памук или лен в неутрални нюанси, ще бъдат лесни за комбиниране помежду си, както с всякакви кувертюри за легло и възглавници. Що се отнася до възглавниците и матрака, то не бива да се пести и е нужно да се търси най-добро качество (въпреки че понякога добро нещо може да се намери в при разпродажба).

От какво да се откажете: от прекалено много декоративни възглавници

За банята – какво да се избере?

Нужни са два комплекта кърпи плюс резервен

Когато имате твърде много кърпи, те буквално изяждат пространството ви в гардероба и увеличават количеството в пералня. Два комплекта на човек плюс резервен комплект за гости ─ това е достатъчно.

Стигаме до кухненските съдове!

Нужна е многофункционална посуда

Висококачествени тенджери и черпаци от неръждаема стомана, чугунени тигани, добър комплект ножове, дървени дъски за рязане  – само не прекалявайте. Не оборудвате кухня за ресторант. Днес има много компактни готварски уреди, които елиминират нуждата от много съдове за готвене. За някои кухненският робот е незаменимо нещо, докато за други от години събира прах на горния рафт. На пръв поглед закупуването на множество кухненски уреди може да изглежда безобидно, но това е рисково.

Кухненски съдове за сервиране – имайте мярка и при тях.

Спрете се на класически прибори за хранене от неръждаема стомана, бели чинии и стъклени чаши. Просто изберете комплект, който наистина ви харесва, защото тези неща ще  издържат доста дълго. Комплект салфетки от памучен или ленен плат също могат да се използват всеки ден или по време на парти. За специални случаи в дома трябва да има покривка с неутрален цвят.

Избор на уреди за почистване – направете правилен избор.

Освен класическа метла и лопатка, може да се снабдите с модерна прахосмукачка. Добрата прахосмукачка трябва да работи бързо и лесно, да не е много шумна и да работи с години.

Не е необходим цял арсенал от почистваща техника и инструменти, за да поддържате дома си подреден. Чифт четки, купчина микрофибърни кърпи, универсална почистваща течност и дезинфектант за баня са почти пълния списък на това, от което наистина се нуждаете.

Нов дом – с или без растения?

Това е въпрос на личен вкус и възможности. Но наличието на жива зеленина прави всеки интериор да изглежда по-добре. Домашните цветя не само създават уют, но и пречистват въздуха.

Новият дом ще изглежда прекрасно с картини и фотоси.

Нов дом

В малки галерии, от изложби на студенти  и от творци в Интернет могат да се намерят евтини картини на млади художници (репродукции и оригинали). Те наистина оформят и дават собствен стил на един нов дом.

Преди да изберете декорации, съсредоточете се върху основното нещо, тоест, закупуване на мебели и осветителни тела. Но дори и след като основните елементи са на мястото си, помислете за повече или по-малко функционални аксесоари.