8 правила, които опростяват покупката на апартамент

Ако се интересувате от покупка на апартамент, то тази статия е точно за вас

Тъй като една покупка на апартамент отнема много време и енергия, ние сме съставили лист с 8 правила, които ще ви помогнат бързо да намерите апартамента, който търсите, а също и по-лесно да се справите с покупката и преместването.

Правило 1: започнете предварително да проучвате пазара за недвижими имоти
Ако искате нов апартамент, започнете да следите на пазара за недвижими имоти – преглеждайте рекламите онлайн и във вестниците за жилища. Маркирайте елементи, които могат да представляват интерес за вас, и следете колко дълго остават на пазара. Проучете цените. По този начин ще получите важни основни познания, които ще ви помогнат да се договаряте за цената, когато апартаментът е избран.

покупка на апартамент

Правило 2: помислете какво може да си позволите като жилище
Преди да си купите нов дом, трябва да изчислите какво може да си позволите. Дали ви трябва кредит или може да продадете някоя наследствена земя, за да си помогнете.

Правило 3: свържете се с брокер
Ако ще продавате или купувате дом, брокерът е важен партньор. Той може да предостави полезна информация за недвижимите имоти и района, запознат е с процеса на покупко-продажба на жилища и умее да преговаря добре.

Правило 4: помислете за допълнителните разходи при покупка на апартамент
Важно е да се помисли какво ще се случи, ако финансовото състояние се промени или ако лихвените проценти се повишат при положение, че е взет кредит за покупката на апартамента. Еднократните разходи за покупка на апартамент включват държавна такса, нотариални разходи и експертна оценка на стойността на недвижимите имоти, необходими за сключване на договор за покупко-продажба.

Правило 5: контролирайте малките неща при покупка на апартамент
Намиране на мечтания апартамент е свързано с множество детайли, които не бива да се подценяват. Например, има ли наблизо големи супермаркети, училище, болница, спирка за автобус и т.н.

покупка на апартамент

Правило 6: изгответе собствена оферта какво търсите точно
Ако знаете точно какво жилище искате и с какви финанси разполагате, направете своя собствена оферта. Това обикновено се случва с помощта на брокер. Той ще ви предложи имоти за оглед.

Правило 7: сключване на сделка за покупко-продажба на апартамент
Ако няма проблеми, и всички страни са съгласни с условията на сделката, остава само да се уточни времето на изповядане при нотариуса и подписване на всички необходими документи.

Правило 8: преместване в новото жилище
Нанасянето в него може да бъде организирано с помощта на приятели или със специализирана фирма. Следват подреждане на мебелите и монтиране на уредите.
.