Продажба на апартамент - сами или с агенция

Продажба на апартамент – сами или с агенция?

Продажба на апартамент – самостоятелно или чрез агенция за недвижими имоти?

Решението за продажба на апартамент е взето – каква ще бъде следващата стъпка? Отговорът на този въпрос е труден за тези, които са изправени пред продажбата на недвижими имоти за първи път. Откъде да се започне, къде да се намери купувач, как да се определи цената и да се съставят правилно всички правни и финансови документи… И то без риск от измамници.

Продажба на апартаментРешението е едно – всичко може да бъде прехвърлено върху плещите на тези, които се занимават професионално с тази дейност. Свързването с агенция за недвижими имоти ще ви спести много време и нерви, както и неоправдан риск от измама. Сътрудничеството е от полза не само за агенцията и конкретния брокер, но и за собственика на апартамента, който се продава.

И така първата стъпка е на ход.

Всичко започва с подаване на заявка за продажба на апартамента. Не отнема много време да се обадите в агенцията. Ще трябва да се посочи информация за имота: тип жилище, етажност, година на построяване, площ, брой стаи, адрес.

От този момент агенцията започва да работи с вас – тя избира човека, който е най-подходящ за решаване на вашите въпроси. Вашият брокер ще ви разкаже за условията на работа и договора, заедно с потенциалния клиент, той ще вземе решение за времето на лична среща и оглед на обекта за продажба.

Оглед и определяне на цената на обекта.

Представителят на агенция за недвижими имоти има много повече опит в определянето на цената. Освен това той има повече информация за това на какви цени и колко бързо се продават недвижими имоти в района, който ви интересува. Той ще ви каже какви са предимства на един апартамент при продажба, а това съответно може да увеличи или намали цената. Така реално агенцията ще ви помогне да определите цената на апартамента и ще ви насочи в ценовия сегмент.

Продажба на апартамент

Къде да се намери купувач

С агенцията се свързват не само за продажба на апартаменти, но и за тяхната покупка. Достатъчно е брокерът да съпостави получената информация за апартаменти за продажба и заявките за покупка.

Агенцията за недвижими имоти разполага със собствен сайт и канали за публикуване на реклами за продажба. Информацията за вашия апартамент се разпространява чрез тях възможно най-бързо и достига до потенциални купувачи.

След като апартаментът е публикуван в сайта на агенцията за продажба, идва решаващият момент – обаждания от потенциалните купувачи. Сред тях е важно да намерите единствения – ВАШИЯТ купувач.

Ура, има вече сигурен клиент за вашия апартамент.

След сключване на договор с вас, агенцията за недвижими имоти поема цялата най-трудна и досадна работа. Купувачът е намерен, но предстоят много документи. И тук няма да останете сами – брокерът ще подготви, ще събира всякакви документи от всички инстанции и организации. Той също така ще ви придружава на всички етапи от процеса на продажбата.

Опитни юристи участват в изготвянето на договори за продажба в агенцията. Ще можете да получите необходимите съвети по всички правни и финансови въпроси. Това ще ви позволи да бъдете напълно наясно с всичко и да избягвате срещи с измамници.