Ремонт в апартамента през зимата

Ремонт в апартамента през зимата: плюсове и минуси.

Много хора се интересуват от възможността за извършване на ремонтни дейности през зимата в жилището. И много често всеобщото мнение е, че подобни експерименти са нежелателни. Нека се опитаме да разберем предимствата  на един ремонт в апартамента през зимата.

Ремонт в апартаментОбновяването на дома през зимата е най-добрият начин да се спестят пари не само за материали, но и за услуги.

Цената на ремонта варира в зависимост от сезона, тъй като именно лятото се счита за традиционно време за такава работа. Причината за това често е отпуската, която дава наличие на време, което да се отдели за ремонти.

Според  практиката, при извършване на ремонти през зимата разходите могат да бъдат намалени с до 10%.

При голямо количество планирана работа, ще има реални ползи за семейния бюджет. Приятно допълнение е наличието на ромоции за много категории стоки. Например, Черният петък още през месец ноември. Монтирането на климатици през зимата също е добър избор. Цената на самото оборудване е значително намалена, услугите на специалистите са по-евтини, а вниманието към клиента е максимално.

Съществува и мнение, че композициите за мазилки и шпакловки са особено добри през зимата.

Това отчасти е вярно, защото отоплението в апартаментите прави въздуха по-сух. Независимо от това, резултатът няма да е задължително по-лош спрямо този през летните месеци. Богатата гама от съвременни материали  позволява да се избере смес, която да пасва добре при всяка влажност или температура.

Ремонт в апартаментаЗимният сезон е подходящ и за ремонт на прозорците, особено когато става въпрос за уплътняване и изолация.

Въпреки това, смяната на прозорци трябва да се извършва внимателно, ако стаята се подлага на чувствителна разлика в температурата. Ниските температури имат лош ефект върху състоянието на мазилките и дисперсионните бои, но те винаги могат да бъдат заменени с подходящите зимни аналози. Ето защо, за да се избегнат неприятни изненади, е важно да се проследи температурния режим на апартамента, да се прецизира избора на строителни материали и др.

С радиаторите не правете експерименти през зимата.

Въпреки факта, че зимата би била идеален сезон за подмяна на радиатори поради възможността за незабавна проверка на качеството на работа (тръбни връзки), все пак е по-добре да се извърши тази процедура извън отоплителния сезон. Причината е очевидна: съседите едва ли ще бъдат доволни от прекъсването на отопление поради факта, че се сменяте радиаторите.

Като цяло, отговаряйки на въпроса дали си струва да правим ремонт на апартамента през зимата, ще кажем с увереност: струва си! Важно е само да се обмисли процеса внимателно, да се определят кратки срокове за работа и, разбира се, да се наеме фирма, която би се справила професионално с това.