Студио

Студио – как да го максимизираме

Предлагаме в статията дизайнерски трикове за максимизиране на пространството в студио

Ако живеете в града в студио, то може би се чудите как да го използвате максимално.

Ето как да получите повече пространство в студиото с тези идеи за дизайн, оформление и мебели. Независимо от предпочитания от вас стил или бюджет!

Премахване на ненужни елементи и вещи

Студио

Пролетното почистване не е само за пролетта! Най-простата идея за повече пространство при студио е често да премахване ненужни компоненти и вещи. Колкото по-малко неща имате, толкова по-голямо ще жилището ви! Преди да се потопите в оформлението и дизайна, започнете с прочистване на ненужни предмети.

Направете си интериорен проект

Преди да организирате наличната площ, помислете как домът ви трябва да функционира всеки ден. В зависимост от вашите конкретни нужди, следвайте определени идеи за оформление на студийни апартаменти.

Минималистичен дизайн

Изчистените линии и нулевата бъркотия са основни елементи на минималистично студио. Прекомерното декориране ще свие и без това малките жилищни помещения, така че интегрирайте този модерен дизайн в дома си, за да се възползвате максимално от наличното пространство.

Сложете мебелите до стената

Чудите се как да увеличите максимално пространството в студиото? Подреждането на мебели до стената ще предпази от преграждане и ще остави повече място за движение и въздух!

Ползвайте олекотени мебели със сгъваема конструкция

Не си купувайте обемисти мебели, които да блокират естествената светлина или движение! Рафтове за книги, скринове, нощни шкафчета и други частично отворени елементи създават повече място за празно пространство.

Използвайте огледала, за да разширите стаята

Отразяващите повърхности създават илюзията за по-висок и голям апартамент. Наистина огледалата ще разширят всяко студио.

Инвестирайте в мебели за съхранение

Студио

Най-доброто обзавеждане за студийни апартаменти е универсалното. Поставете легло с вградено място за съхранение, изберете многофункционални мебели, които изпълняват двойна роля.

Ползвайте  неутрални палитри

Забравете за прекалено ярките цветове за основа, а отдайте предпочитания на пастелните, неутрални цветове. Само за акцент в декорацията може да ползвате по-ярки цветове.